Ik heb voor jou 5 tips zodat jij spontaan en zelfzeker voor de camera staat. Ik hoor wel eens tijdens een fotoshoot “Wat moet ik met mijn handen doen?”. Je wilt leuk op de foto staan, maar je voelt je wat ongemakkelijk voor een camera… I feel you! Dus ik wil je hier graag bij helpen!

Jouw mindset

01.

Het is totaal niet zo raar dat je je onzeker voelt voor een camera en het is helemaal oké om een beetje zenuwachtig te zijn. Laat die spanning er gerust zijn, wees open en eerlijk met jezelf en vertel de fotograaf wat je ongemakkelijk maakt. Als je dit gevoel negeert of probeert weg te stoppen, ga je dit juist versterken en zal dit te zien zijn op de foto's. Sta even stil bij het volgende: hoe wil jij je graag voelen tijdens een fotoshoot? Hoe wil jij op de foto's staan? Zoals je écht bent, toch?

Maak je mooi

02.

Doe zeker iets aan waar je je goed en zelfzeker in voelt. Vind je het lastig om je haar zelf mooi te maken? Ga dan vóór de fotoshoot langs bij de kapper. Je kan eventueel ook je make-up laten verzorgen door een MUA. Wedden dat je ineens meer zelfvertrouwen hebt?

En euh, maak je geen zorgen om een vervelend puistje dat ineens die dag is komen opdagen (typisch!), een fotograaf kan toveren in de nabewerking ;-).

Vergeet de wereld om je heen

03.

beauty begins the moment you decide to be yourself

Je vraagt je misschien af wat mensen over je zullen denken. Probeer deze gedachten los te laten want JIJ bent kritischer over jezelf dan anderen over jou! Dit is jouw moment! Jij doet dit voor jezelf, je geliefde of je gezin, toch? En jij bent de favoriete persoon van die laatste twee ;-)!

04.

Geniet!

Het is belangrijk om niet enkel achteraf te genieten van de foto's maar ook van het moment zelf tijdens de fotoshoot. Maak plezier! Doe eens zot! Je moet zeker niet ongemakkelijk poseren of na te denken. Go with the flow! Hier komen de meest spontane beelden van.

De fotograaf

05.

Kies een fotograaf waarbij je je goed voelt, want dan pas kan je volledig jezelf zijn. En dan kan de fotograaf je authentieke jij vastleggen op beeld.

Door mijn persoonlijke en ontspannen manier zorg ik als fotograaf voor een leuke sfeer, geen awkward momentjes! Ik geef kleine opdrachtjes waardoor je de mooiste versie van jezelf zult zien op de foto's ;-).

Zit je met iets? Ben je onzeker over iets? Twijfel niet om het te laten weten. Samen kunnen er mooie herinneringen gemaakt worden.

En onthoud: een fotoshoot is nooit mislukt, er zitten so-wie-so altijd mooie beelden tussen!

SHARE THIS STORY
error: Content is protected !!